Sunday, April 10, 2016

Pantun Daerah P.Perdana

Assalamualaikum wbt :)

Throwback 24/3/2016

Al-kisah pada hari khamis 24/3/16 yang lepas , thirteenians hantar wakil untuk pertandingan pantun daerah . Siapa yang pergi ? Kami berlima iaitu Fara , Aliya ,Aifa , Ira dan Wana . Tak tau lah nak cakap ni preparation last minutes ke tidak . Kitaorang start practice time cuti lagi . Pergi rumah Fara practice kat situ . Pertandingan hari khamis so adalah baki isnin selasa rabu utk prepare . Skip kelas terutama waktu eng . So kitaorg berlatih dari kul 12pm - 5pm utk hari isnin selasa n rabu tu . Lama kan ? Kitaorang berlatih kat bilik Pbs a.k.a blk Pn Zurina . Thank you cg sebab bg kitaorg berlatih kat situ .

Nak dijadikan cerita pada hari rabu kitaorang preactice dgn bersungguh siap buat video lagi . Pastu ambik gambar ramai2 muka mcm mak nenekje semua .
 Tgh syok ambik gambar tiba2 cikgu masuk dlm blk tu . Semua berguling pastu gelak sebab tahan malu . Haih siapa suruh tak tuup pintu . Kang dah kena .






kitaorang siap buat boomerang lagi . Phone Aifa jadi mangsa . Hahahahaha #aifatabah



Sebelum bertolak . Berlatih dulu .


Thirteenians yang pink comel2 tu . Yang kuning sambest .

Tbh malu gila sebenarnya kan kitaorang ada tengok video pantun samsmel . Mentang2 diaorg daerah lain maka kitaorang ambillah sikit2 gaya diaorang .

" Dalam hikayat tersimpul peri ,
  Dalam peri tersimpul santun ,
  Dalam santun tersimpul seri ,
  Dalam seri tersimpul pantun "

" Sembah semuka *fuhh* baik berjaga "

SEBIJIK DENGAN GAYA SEKALI ! Pastu time time lawan pantun ngan sambest , kitaorang mcm perasan pemantun kedua sambest nama yassin tu mcm pernah tgk je dlm video yg samsmel tu . Kitaorang mcm " weh betul ke dia tu yg kat dlm utube tu ? "

Lepas habis pantun , kitaorang tanya " eh awk ke yg pantun samsmel dlm youtube tu ?"
Dia senyum and angguk .

Apalagi malu lahhh dahlah copy dia punya sekolah tak minta izin pastu guna utk pantun sekolah kitaorang . Cikgu gelak . K sabar jelah

Pengajaran kat sini ialah ' Kita hendaklah gigih berusaha memerah idea dan jangan ciplak idea orang bila tengok youtube . '

Sebenarnya kitaorang kalah . K bai . Cuba lagi tahun depan adik2 juniorku .

" Menjulang martabat budaya bangsa
Fara Syazlyn pemantun pertama "

" Aliya Syuhada pemantun bestari
Pencetus warisan penyambung budaya "

" Pantun umpama cerminan jiwa
Aifa Shafiza menyusul langkah "

"Gigih usaha tanpa berbalah
Fachrunnisa Sahira pantang mengalah "

"Pantang mengalah walau direbah
Siti Safwanah penceria suasana "

"Puteri Thirteenians manis bergaya
Langkah disusun penuh bervisi "
" 5 Puteri takkan berpisah
Sembah semuka * fuhh * baik berjaga "

Wassalamualaikum wbt :)

No comments:

Diploma Pengurusan Hartanah

Assalamualaikum wbt Okay kalini nak up entry tentang UPU , beberapa hari lepas result UPU telah pun keluar. Hilang segala nervous semuany...