Thursday, September 15, 2016

Jamuan Raya tuition

Assalamualaikum wbt 😊☺πŸ™Œ

Ok trial spm dah
 Alhamdulillah harini ira berkesempatan untuk update blog yang bersawang setelah beberapa bulan tak jenguk . Busy katanya .

Ok ni Ira nak cerita pasal Sambutan Hari Raya dekat tuisyen " Tuition Open House "

Ok alkisah cikgu bagitahu last minutes nak buat jamuan ni . And kitaorang mcmnak ringankan beban cikgu maka kitaorang bahagi2kan tugas .
Mursyi bawa rendang ayam
Ira bawa nasi impit je
Cikgu bawa spaghetti , satay kajang , pinggan mangkuk etc , air
Students lain bawa lah macaroni goreng , cake , etc

Mula2 cikgu nak order pizza and I was like jamuan raya kan ? Why pizza ? Why not satay kajang je ? Bcs raya mesti jumpa satay lagipun rumah cikgu dkt dgn satay kajang tu . Nak yg dari kajang OK !!

Tak nak yg tempat lain ..

So pukul 12:30 ira gi Tuisyen . Sampai2 je time nak naik tangga cikgu, syahir fauzan semua turun tangga mcm tergesa2 . Why ???

Rupa2nya kuah kacang tertinggal .

Weh awat tertinggal ? Parah wehh dah lah semalam tu pergi gtau adik Luqman ckp xyah bawa kuah kacang.  dah cukup maybe .

Lek lek naik atas girl girl mcm iraaaaa bila ira buka pintu .

Weh kuah kacang tertinggal ..

Tahu

Cikgu mcm check dlm kereta takde
Mursyidah callwd luqman . Luqman ckp x buat yela ira ckp xyah buat . kitaorg mcm nak nangis la habis la cane ni

Ntah lahh last2 cg called mak cikgu suruh hantar . Ingatkan kuah kacang je rupanya kuah spaghetti pun . Cikgu2 ... Orang lelaki biasalah. Ira yg pening kepala .

Pukul 2 lebih baru kuah bagai sampai .

Kitaorang enjoy sangat jamuan raya . Best sangat sebab nak harap jamuan raya dekat sekolah memang takl lah sebab buat jamuan raya lepas exam sejarah ( pre trial ) lepastu pakai baju sekolah . Jamuan gitu2 je .

Memang banyak kenangan lah . Seriously best sangat2 . Tak tahu nak cakap apa . Bila semuaorang dah balik ira , fara and mursyi tolong kemas2 mana yg patut .Bungkus makanan tapau bawa balik sbb banyak sgt lebih terutama kuah kacang and spaghetti . Dalam 6-7 tupperware gak lah.  Kenalah acah rajin sebab nak harapkan cikgu yang lelaki memang taklah .

Lelaki tahu apa hahahahha jkjk  kami ringankan kerja cikgu ok . Memang kasi licin satu tusyen lah kemas tu. Makanan mcm snacks biskut raya semua tinggal letak dalam surau lelaki . Stocks makanan time lapar .

Bila datang tuisyen semua serbu surau cari makanan . Lawakkk sampai yg lelaki mcm cakap la " eh asal perempuan menyemak kat surau lelaki ? Rompak apa hah ? "
😝😝😎

Ok meh ira nak belanja sikit gambar2 time jamuan haritu .

Memang banyak sangat gambar sebab kitaorg ni kaki selfies kaki gambar . Sorry cikgu sbb gambar kitaorang banyak sangat dlm camera cikgu . Nasib baik gambar lawa . Creds to photographer Sal The Unicorn , Syahir and sape ntah tapi ira tahu camera mmg selalu dgn diaorang .

Btw kitaorang pasang lagu raya . Ya Allah . Feel wehhh pasang lagu raya pastu time lagu air mata syawal apa semua kan kitaorang mcm " lagu ni takleh syahdu lagi ke . nak nangisss "

TBH TAK TAHU BILA LAGI BOLEH BUAT JAMUAN RAYA SIAP DENGAN LAGU RAYA DENGAN KAWAN2 . BEST GILAAAA . RASA MACAM RAYA PERTAMA JE  .. To
Cikgu : lepasni buat jamuan after spm plsss buat mcm ni lagi tauuu . Kenangan tahu tak .



 Hidayah and adik dia

 Sal and junior F3 Aina



 Time bagi duit raya



Junior F3 Huda and Maslina

No comments:

Diploma Pengurusan Hartanah

Assalamualaikum wbt Okay kalini nak up entry tentang UPU , beberapa hari lepas result UPU telah pun keluar. Hilang segala nervous semuany...