Thursday, May 18, 2017

Diploma Pengurusan Hartanah

Assalamualaikum wbt

Okay kalini nak up entry tentang UPU , beberapa hari lepas result UPU telah pun keluar.
Hilang segala nervous semuanya . Alhamdulillah aku dah berjaya ditempatkan di UITM setelah move on dari UIA .

Why ?

Memang impian aku untuk further in UIA tapi rezeki aku di UiTM
Alhamdulillah , ya pukul 12.15 baru tahu dek system down and jammed itupun aku guna web UMS untuk check .
Bila tengok result , perkataan pertama yang aku sebut ialah " Alhamdulillah " Kebetulan mama ada kat tepi sambil tengok .
Lepas itu aku menangis kesedihan kerana rezeki aku bukanlah di UIA .
Jam 3 ptg baru dapat tahu kampus mana dan aku ditempatkan di Uitm Seri Iskandar Perak .
For your information , untuk diploma course ini hanya di Seri Iskandar sahaja dan degree samada di Shah Alam atau Puncak Alam itu saya tak pasti .Degree dekat dengan rumah yeahhh .

Mama tanya " jadi matriks atau diploma "

Aku diam seketika . Istikarah dan akhirnya aku memutuskan untuk pilih Diploma instead of Matriks .
Mungkin kalian juga ada kecaman yang bagitahu " course ni kerja apa je ? "
" Diploma je ? Kenapa tak pergi matriks ?"

Guys I choose this course lepas tengok balik apa yang ada kat diri aku and so on .
Ada yang ucap tahniah , ada yang kata tak payahlah masuk diploma .
Kenapa kita perlu dengar cakap orang sedangkan kita sendiri sudah tahu hala tuju ?

Fyi tarikh lapor diri pada 21/5/2017 untuk aku dan aku terkejut . Tinggal lima hari untuk siapkan segalanya Ya Rabbi siapa tak geram ?
X-Ray tak buat , Barang tak beli lagi dan sebagainya . Senang cerita last minutes .

Siapa yang lapor diri awal , mohon tinggalkan katil bawah untuk aku sebabnya aku fobia katil tingkat atas .

Btw kawan aku dalam Da Clique semuanya dapat ke menara gading .
Fara and Amalina dapat Asasi Dengkil , Liyana KMK and UiTM Segamat , Asma CFSIIUM and KMPK  , Aliya KMNS , Ainna Poli , Lina UiTM Rembau  most wanted , Miza Pasum tak silap dan aku alhamdulillah UiTM Seri Iskandar and KMP .

Yang dapat dua , boleh istikarah .


Ok itu sahaja yang saya ingin katakan . Tahniah kepada mereka yang dapat  melanjutkan pelajaran ke Menara Gading , 4 Flats aku genggam inshaa Allah .



No comments:

Diploma Pengurusan Hartanah

Assalamualaikum wbt Okay kalini nak up entry tentang UPU , beberapa hari lepas result UPU telah pun keluar. Hilang segala nervous semuany...